Danske Bank i Norge: Kontakt oss på telefon, besøk DNB Torgallmenningen eller bruk våre minibanker i Oslo!

Danske Bank er en av Norges ledende banker og tilbyr et bredt spekter av finansielle tjenester. Enten du trenger rådgivning, ønsker å åpne en konto eller utføre banktjenester, har Danske Bank flere alternativer for deg. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan du kan kontakte banken via telefon, besøke DNB Torgallmenningen i Oslo, eller bruke deres minibanker i byen.

Kontakt oss på telefon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med Danske Bank, kan du ringe deres kundeservicenummer på 915 04 800. Kundeservice er tilgjengelig mandag til fredag ​​fra kl. 08:00 til 21:00. Her kan du få hjelp med spørsmål du har om banktjenester, kontoer, lån eller andre henvendelser du måtte ha. Vårt dedikerte team er klare til å hjelpe deg med dine behov.

Besøk DNB Torgallmenningen

Hvis du ønsker å besøke oss personlig, er vårt filialkontor DNB Torgallmenningen det perfekte stedet. Filialen ligger sentralt i Oslo og tilbyr et bredt spekter av finansielle tjenester for både personlige og bedriftskunder. Våre erfarne rådgivere kan hjelpe deg med alt fra lån og kreditter til sparing og investeringer. Vår adresse er Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo. Når du besøker oss, kan du være trygg på at du vil få den beste servicen og rådgivningen.

Bruk våre minibanker i Oslo

I tillegg til vårt filialkontor i DNB Torgallmenningen, har vi også flere minibanker rundt om i Oslo-området. Disse minibankene er tilgjengelige for deg døgnet rundt, syv dager i uken. Du kan enkelt utføre vanlige banktjenester, som uttak og innskudd, saldoforespørsler og mye mer. Hvis du er i Oslo og trenger kontanter eller rask tilgang til banktjenester, er våre minibanker et praktisk alternativ.

  • DNB ATM Oslo:Finn din nærmeste automat ved å bruke vår ATM-finner på nettstedet.

Enten du trenger å kontakte oss på telefon, besøke vårt filialkontor i DNB Torgallmenningen eller bruke en av våre minibanker i Oslo, er Danske Bank klar til å betjene deg. Vi streber etter å gi den beste kundeservicen og sikre at dine bankbehov blir ivaretatt. Ta kontakt med oss i dag og opplev forskjellen med Danske Bank.

Ofte stillede spørgsmål

Hva er telefonnummeret til DNB kundeservice?

Telefonnummeret til DNB kundeservice er 915 04 800.

Hvor befinner DNB Torgallmenningen seg?

DNB Torgallmenningen befinner seg i Oslo.

Hva er postadressen til DNB sentrumskontoret i Oslo?

Postadressen til DNB sentrumskontoret i Oslo er Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo.

Er det mulig å ta ut penger fra en DNB minibank i Oslo?

Ja, det er mulig å ta ut penger fra en DNB minibank i Oslo.

Hvor kan jeg finne en DNB minibank i Oslo?

Du kan finne en DNB minibank i Oslo ved å sjekke nettstedet til DNB eller bruke DNBs mobilapp.

Hvordan kan jeg kontakte DNB kundeservice utenfor åpningstidene?

Du kan kontakte DNBs døgnåpne kundeservice på telefonnummeret 915 04800.

Hvilke tjenester tilbyr DNB i tillegg til bankvirksomhet?

DNB tilbyr også forsikringstjenester, spare- og investeringsprodukter, samt pensjonsløsninger.

Hva er gebyrene for å bruke en DNB minibank for kunder?

DNBs priser og gebyrer kan variere, men som kunde kan du sjekke gebyrene på DNBs nettsider eller ta kontakt med kundeservice.

Tilbyr DNB andre finansielle produkter som boliglån?

Ja, DNB tilbyr ulike finansielle produkter, inkludert boliglån.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg mister DNB-kortet mitt?

Hvis du mister DNB-kortet ditt, bør du umiddelbart kontakte DNB kundeservice på telefonnummeret 915 04800 for å sperre kortet.

Artiklen Danske Bank i Norge: Kontakt oss på telefon, besøk DNB Torgallmenningen eller bruk våre minibanker i Oslo! har i gennemsnit fået 4.4 stjerner baseret på 20 anmeldelser